Dsc 0135

У оквиру манифестације ”Доста су свету једне Шумарице”, својеврсног антиратно пројекта Спомен-парка ”Крагујевачки октобар” намењеног младима, у суботу 12. октобра 2024. године одржана је друга по реду ликовна радионица под називом: ”Музејски експонат-уметнички доживљај” .

Учесници су били ученици шестог, седмог и осмог разреда ОШ „ Ђура Јакшић“, а модераторк апрофесорка Ксенија Ковачевић.
Учесници су прво детаљно обишли сталну музејску поставку и гостујућу изложбу која је у току: „Лубарда – једна прича“ уз пратњу кустоскиње музеја Љубице Луковић. Када су пронашли личне инспирације, прионули су на креативан рад као прави професионалци. Њихова професорка Ксенија Коваћевић их је усмерила и охрабриле да се препусте чарима ликовне уметности и употребе различите методе сликања. Њихова посвећеност раду резулатирала је јако успешним делима која ће већ у октобру месецу бити изложена у простору Mузеја „21. октобар“.

Позивамо посетиоце да дођу и погледају шта је посебнои нспирисало у музеју и меморијалном парку наше младе ствараоце: Вању Пекић, Наталију Миљковић, Даницу Ђелић, Милицу Степановић Нину Милојевић, Елену Гојковић, Миу Марковић, Андрију Сретеновића, Јанка Ђурђевића.

Радионицу осмислиле кустоскиње Јелена Давидовић и Љубица Луковић.

Манифестација се одржава под покровитељством Града Крагујевца и Министарства културе Републике Србије.