Img20240928101318

01.10.2024.

Спомен-парк “Крагујевачки октобар”

 

У оквиру традиционалне манифестације ”Доста су свету једне Шумарице”, Спомен – парк ”Крагујевачки октобaр”, поред литерарног и ликовног конкурса за ученике основних и средњих школа, организују се и четири радионице за крагујевачке ученике.

У суботу, 28.09.2024.године у кино- сали Музеја „21.октобар“ одржана је прва у низу, фото- радионица,под називом „КРОЗ ОБЈЕКТИВ ЗА НЕЗАБОРАВ“.  Учесници били су ученици крагујевачких школа који су освојили награду и похвале на истоименом конкурсу који је претходио радионици.

Модератор радионице био јеНебојша Радосављевић- Раус, мајстор фотографије .

Тема радионице била је  фотографија у општем смислу, са циљем бољег разумевања и утврђивања самог појма фотографије и свих оних техничких и ликовних елемената које је потребно савладати да би се до исте дошло. Кроз садржајну презентацију,модератор је ученике навео да проникну у „дубину“ саме фотографије и да стекну елементарно знање које ће после применити при креативном раду.

У другом делу радионице ученици имају задатак да фотографишу на основу стеченог знања, а најбоље фотографије младих уметника биће изложене  у простору Музеја „21.октобар“.

Манифестација се одржава под покровитељством Министарства културе и информисања и Града Крагујевца.